Aloe Organic

ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

На онлајн продавницата www.aloeorganic.mk лесно можете да ги пребарате производите кои Ви се потребни и сакате да ги купите. Кога ќе го најдете производот/те што сакате да ги купите, ја селектирате количината и потоа со еден клик ги додавате производите во Вашата кошничка. Во кошничката можете да додадете онолку производи колку што сакате да купите. Откако ќе ја наполните својата кошничка со сите производи кои сте ги одбрале продолжувате кон процесот на наплата и внесување на податоците за доставата. Кога ќе се изврши наплатата ние го припремаме производот/те за испорака и истите Ви ги испорачуваме до врата согласно нашата политика за испорака. Достапна е и опцијата за плаќање при достава.

За да можете да купувате на www.aloeorganic.mk не е потребно да имате креирано кориснички профил. Доволно е само да го внесете Вашиот e-mail. Сепак, креирањето на профил е бесплатно и може да Ви го олесни процесот на нарачки во понатамошните купување во иднина.

Ако сте ја заборавиле лозинката, потребно е да ги следите упатствата дадени од нашиот систем за успешно да добиете нова лозинка. Ако имате проблем, Ве молиме контактирајте нè за да Ви помогнеме.

Покрај онлајн нарачката, постои опција да нарачате и по телефон. Секако, доколку имате проблем со Вашата нарачката, нашиот тим од грижа за корисници ќе направи сè што може за да Ви го олесни купувањето. Јавите се на нашиот контакт телефон или пишете ни на нашата контакт e-mail адреса.

Секоја трансакција на www.aloeorganic.mk со платежна картичка се одвива преку сигурносниот систем на НЛБ Банка. Податоците кои ги внесувате при плаќањето од Вашата платежна картичка не се зачувуваат или пренесувваат преку нашите сервери. Трансакциите се процесираат преку платежниот процесинг систем на НЛБ Банка. Во моментот кога го извршувате плаќањето и ги внесувате податоците, истите се процесираат преку HTTPS безбедносниот протокол на банката со користење на Secure Socket Layer (SSL) технологија и за нас не се видливи.

Во моментот кога успешно ќе ја завршите процедурата за купување на производот на Вашата e-mail адреса, која ја имате оставено при купувањето, ќе пристигне автоматска потврда од нашиот систем дека продажбата е успешно направена. По купувањето ќе бидете пренасочени на екран каде пишува дека трансакцијата е успешна, ако истата била процесирана успешно. По успешната трансакција ќе добиеѕе SMS на Вашиот телефонски број од страна на Вашата банка доколку банката ја нуди оваа опција.

Кога производот ќе Ви биде доставен, Ве советуваме да проверите дали е оштетен. Доколку од било која причина производот што сте го добиле е оштетен, истиот можете да ни го вратите во рок од најмногу 7 дена од неговиот прием, заедно со целата добиена документација за истиот, но при тоа, потребно е производот да биде во неупотребена состојба – онаков како што сте го добиле, сместен во оригиналното пакување со сите придружни документи.  Паричните средствата ќе Ви бидат префрлени на истата банкарска сметка која сте ја користеле при плаќање на производот, со задршка на трошоците за банкарски провизии, пакување и дистрибуција.

Да, доколку сакате сами да си ја подигнете порачката Ве молиме при купувањето во забелешка наведете ЛИЧНО ПРЕВЗЕМАЊЕ.

За лично подигање на порачката можете да не посетите во нашите простории на Бул. Видое Смилевски Бато бр. 2А лок.9, Скопје секој работен ден во временски период од 8:00 до 16:00 или контактирајте нѐ на телефонскиот број (+389) 70 211 443 или на е-мail contact@aloeorganic.mk.

Да, можете да купите производ за друго лице или за подарок и да ги наведете податоците и адресата за лицето што треба да ја прими нарачката.

Да, секако дека можете да оставите персонализирана порака која ќе биде испишана на картичка.

Испораката се извршува на територијата на цела држава од понеделник до сабота преку нашите специјализирани партнери за достава на адресата која е наведена во порачката. Имајте во предвид дека во недела и на државни празници не испорачуваме поради тоа што и нашите партнери за достава не работат.

На територија на Скопје и околината: нареден работен ден – за сите нарачки кои ќе бидат примени претходниот работен ден до 14:00 часот.

На територија надвор од Скопје: од 1 до 3 работни денови.

Производите ќе бидат испорачани преку нашите партнери за достава на адресата која е наведена во порачката под следните услови:

За нарачки чија вредност е помала од 2000 денари цената на достава изнесува 150 денари. Достава за нарачки над 2000 денари не се наплаќа.

Доставата на производите се врши до вратата на купувачот или до влезот на станбениот објект.