Aloe Organic

Здрави и Органски Производи за Целото Семејство!

 
Да ги донесеме придобивките од Алое Вера во секој домоваа идеа се родила во 2017 година, од страна на двајца земјоделски инженери кога почнале да консумираат Алое Вера и ги потврдиле нејзините придобивки. Двајца агрономи со долгогодишно искуство во земјоделско-прехранбениот сектор биле воодушевени откако неколку месеци непрекинато го пиеле сокот исцеден од листовите на Алое Вера од нивната градина.

Започнале со комсумирање на Алое Вера поради дигестивни проблеми.
 

Витална енергија што доаѓа од природата – свесни биле дека сокот има дава виталност и енергија, но не знаеле какви сè дополнителни придобивки има растението Алое Вера, па така започнале да го проучуваат во лабораторија. 

Откриле дека ова чудесно растение обезбедува придобивки за безброј заболувања, a го зајакнува и имунолошкиот систем, благодарение на огромната количина на витамини, минерали, амино киселини, ензими и полисахариди.

 

Во гелот од Алое Вера се идентификувани околу 75 активни состојки со терапевтски ефект – витамини, минерали, амино киселини, антиоксиданси и моќниот стимуланс на имунолошкиот систем – аловероза. Аловероза или ацеманан е најкорисен полисахарид за дигестивниот систем.

Иако придобивките од гелот Алое Вера одамна се познати во неговата надворешна употреба, никако не смееме да ги заборавиме и придобивките што ги носи Алое Вера на дигестивно и кардиоваскуларно ниво, како и за имунолошкиот систем во превенција и подобрување на целокупната здравствента состојба.

Така, Алое Вера станало секојдневна храна во нивниот живот, па започнале сами да прават сокови за себе и своите пријатели. По нивниот успех, решиле да одат чекор понатаму, основајќи ја La Vendita со јасна цел: да се донесат придобивките од Алое Вера во сите домови.

Неколку месеци подоцна, одгледуваното Алое Вера растело со исклучителен квалитет и соковите Алое Вера можеа да се испорачаат директно до секој дом. 

Сите La Vendita производи наменети за внатрешна и надворешна употреба се богати со природни и органски состојки од АЛОЕ ВЕРА листовите кои се одгледуваат и растат во стаклени градини на еколошки начин и со голема почит кон животната средина и достапните ресурси.

Ние веруваме во квалитетот на кој можете да му верувате и Вие. La Vendita води грижа секој чекор од процесите да се извршуваат со најголемо внимание и со најдобрите достапни техники кои им овозможуваат да произведуваат целосно природен додаток на храната, со процедури кои не ги менуваат својствата на Алое Верата.

Природните и органските производи од Алое Вера на La Vendita се направени по најстроги критериуми за органско производство на традиционален начин, во соработка со современата индустрија. На нашите клиенти им нудиме здрава, природна и органска храна, како и додатоци во исхраната за да практикуваат здрав начин на живот со најдобрата технологија и знаење на располагање!

Нашите клиенти се чувствуваат сигурни дека ги добиваат најкорисните велнес производи поради дополнителната грижа и време што им го пружаме.

Хранете се здраво со природни и органски производи за подобро утре !

La Vendita производите се природни и органски и се со највисока концентрација на хранливи материи!

100% ПРИРОДНИ
100%

La Vendita производите од Алое Вера не содржат вештачки вкусови, бои или конзерванси.

100 % ОРГАНСКИ
100%

Алое Вера листовите се  одгледуваат и растат органски со природни материјали и органски земјоделски практики.

100% СВЕЖИ
100%

Алое Вера соковите со пулпа и без пулпа се добиваат директно од свежо собрани Алое Вера листови.

100% ECO-FRIENDLY
100%

Листовите Алое Вера се засадени на еколошки начин и со голема почит кон животната средина и достапните ресурси.

100% HEALTHY FOOD
100%

Во гелот од Алое Вера се идентификувани околу 75 активни состојки со терапевтски ефект – витамини, минерали, амино киселини антиоксиданси и моќниот стимуланс на имунолошкиот систем – аловероза.

Б ГРОУП 2022 ДООЕЛ е ексклузивен увозник и дистрибутер на шпанскиот бренд La Vendita за Македонија и за Балканскиот регион. Брендот La Vendita нуди органски и природни производи погодни за внатрешна и надворешна употреба за целото семејство, класифицирани и сертифицирани како природни и органски додатоци на храна со врвен квалитет.

Aloeorganic.mk е интернет продавница за здрави, органски и 100 % eco-friendly производи од Алое Вера. 

La Vendita производите од Алое Вера го подобруваат животот на нашите потрошувачите и ниту еден друг производ на пазарот не ги нуди истите карактеристики!

Наша Визија

 

e да овозможиме органската и природна храна од Алое Вера достапна за секого, за здрав, поквалитетен и посреќен начин на живот на сите наши пријатели. Тоа е најдобриот пат кон поубава иднина за Вашето здравје!

Наша Мисија

 

e да ги задоволиме потребите на сите наши клиенти и да ги исполниме нивните растечки барања за поздрав и поодржлив начин на живот користејќи ја моќта на природата во спој со врвната наука и технологија на производство.

Филозофијата на B GROUP 2022 е да понуди најдобра и најздрава палета на природни и органски и eco-friendly производи од АЛОЕ ВЕРА достапни за сите и со максимална почит кон животната средина. Ние се грижиме за здравјето на луѓето и сакаме да им обезбедиме здрава, природна, органска храна без хемикалии.

Наша цел е преку најдобар можен спој на природни додатоци во исхраната од органско потекло да се зачува и подобри најдрагоценото нешто на човекот, а тоа е здравјето!

Наши вредности

Органската храна со одличен вкус е добра за нашите тела – и добра е за планетата што ќе ја наследат нашите деца и внуци.

Луѓето повторно бараат храна која е во склад со системите на природата – и не постои поздрав, повкусен начин да се збогати оваа храна со висококвалитетна и премиум органска Алое Вера.

Квалитетот на нашето живеење зависи од квалитетот и енергетската вредност и хранливоста на производите кои ги користиме во секојдневното живеење. Ние веруваме дека прифаќањето на органските производи е клучот за едноставно здрав начин на живот!

Пријателски кон планетата! Така живееме и во што веруваме! Eдноставен избор кој прави голема разлика!

Друштво за производство, трговија и услуги Б ГРОУП 2022 ДООЕЛ експорт импорт Скопје  

Адреса: Индустриска 1 бр. 31/1-3 Скопје, Северна Македонија

 

Друштво за производство, трговија и услуги Б ГРОУП 2022 ДООЕЛ Скопје – ПОДРУЖНИЦА 1 – ПАКУВАЊЕ Скопје

Адреса: Бул. Видое Смилевски Бато бр.2А лок.9   Северна Македонија

 

ЕМБС: 7592884

Даночен број: 4032022553694