Aloe Organic

Aloe Vera është një bimë magjike që posedon efekte të mrekullueshëm për lëkurën, flokët dhe shëndetin tuaj.

Sigurisht pyetni veten çfarë mund të bëni me gjethen e Aloe Verës?

Gjethja e Aloe Verës mund të preket, qërohet dhe të ngrihet, me qëllim që xheli i Aloe Verës së freskët të bëhet lehtësisht të disponueshëm për konsum të përditshëm, për përdorim lokal ose të përzihet me përbërje të tjera për hidratim të thellë të lëkurës suaj ose për aplikim mbi flokët tuaj.

Përveç lehtësimit të djegieve, mund ta konsumoni atë në formë pijesh për përfitime shëndetësore shtesë.

Cila është mënyra më e mirë e nxherrje së xhellit nga gjethja e Aloe Verës së freskët?

1. Nën ujë të frohtë, shpëlajeni gjethen e Aloe Verës.

Sigurohuni se gjethja është e pastër dhe pa papastërti dhe mbetje ngjitëse. Lëreni gjethen e Aloe Verës që të thahet në mënyrë natyrale.

2. Gjethja duhet të preket në pjesën e sipërme dhe të poshtme.

Prisni pjesën e sipërme dhe të poshtme të gjethes (ku gjethja është ngjitur me bimën), duke përdorur një thikë të mprehtë dhe një dërrasë prerëse të pastër. Në këto pjesë nuk ka shumë xhel të Aloe Verës.

picture source wikiHow

3. Lëreni aloinën që të derdhet.

Fundi i prerë i bimës duhet të vendoset vertikalisht në kavanoz ose enë më të thellë. Vendosni gjethen vertikalisht në një enë të thellë ose kavanoz rreth 15 minutave para se të vazhdoni.

Aloina është me ngjyrë të verdhë-kafe me shije të hidhur. Kjo do të mundësojë aloinës ose lateksit të Aloe Verës (lëngu i verdhë-kafe) që të derdhet nga gjethja. Konsumimi i aloinës mund të shkaktojë diarre ose probleme të tjera të barkut.

picture source wikiHow

4. Gjethja e Aloe Verës duhet të preket nga të dyja anët të thumba.

Gjatë trajtimit të gjethes së Aloe Verës, mbajini duart tuaj larg nga thumbat që rrjedhin përgjatë secilës anë.

Sigurohuni se gjethja e Aloe Verës është e sheshtë ndaj dërrasës së prerjes. Me lëvizjen e thikës suaj përgjatë gjatësisë së gjethes, prisni anët me thumba. Duhet të përpiqeni që të hiqni sa më pak pjesë të brendshme nga gjethja.

picture source wikiHow

Do të keni kontroll më të madh gjatë prekjes së gjethes vetëm nëse përdorni një thikë më të vogël dhe të mprehtë në vend të një thike më të madhe kuzhinieri.

5. Me ndihmën e një qëruesi të perimeve, qëroni pjesën e sipërme dhe të poshtme të gjethes.

Mbani gjethen e Aloe Verës të sheshtë në dërrasën e prerjes, duke përdorur qëruesin tuaj të perimeve. Filloni nga maja e gjethes, duke lëvizuar nga lart poshtë. Hequr pjesën e jashtme në pjesë. Përsëritni procesin e qërimit nga ana tjetër të gjethes së Aloe Verës.

Pas përfundimit të kësaj procedure, pjesa e jashtme e gjelbër e Aloe Verës duhet të zhduket, duke lënë pjesën xhelin e errët brenda. Nëse nuk mund të largoni pjesët e vogla të gjelbra me qëruesin tuaj të perimeve, shfrytëzoni thikën që t’i nxirrni ato me kujdes.

Xheli i Aloe Verës do të jetë ngjitës dhe i rrëshqitshëm. Dorën me të cilën mbani qëruesin/thikën, përpiquni që ta mbani sa më të thatë që të jetë e mundur.

picture source wikiHow

6. Bëni kubikë të vegjël me xhel të Aloe Verës.

Bëni kubikë të vegjël, të barabartë me Aloe verë, duke përdorur thikën tuaj, duke u kujdesur që të mos prisni duart tuaj.

Ju mund ta lini xhelin në çfarëdo madhësie që preferoni në këtë pikë. Për pije dhe lëngje më vonë, kubikët e vegjël janë madhësia e mirë që t’i vendosni në pijet ose lëngjet.

7. Vendosni kubikët e xhelit të Aloe Verës në një enë të vogël dhe lani ato me shumë ujë.

Nëse dëshironi mund t’i lini kockat me xhelin e Aloe Verës në ujë përgjatë natës ose në një periudhë prej 6 deri 12 orë.

Vizitoni tonë E-SHITORE